'Ideaten, idioten met idealen', Wim Daniëls schrijft gedicht over vliegramp Oekraïne

21 juli 2014 om 09:26
nl
Taalkunstenaar Wim Daniëls heeft een indrukwekkend gedicht geschreven over de vliegramp in Oekraïne. Met één woord probeert hij samen te vatten wie er achter het ongeluk zitten: 'Ideaten'. Volgens Daniëls zijn ideaten 'idioten met idealen'. De Eindhovenaar schreef het gedicht vrijdag, inmiddels is 'Ideaten 'al duizenden keren gedeeld via sociale media.
Geschreven door

"Ik heb echt enorm veel reacties gekregen, het spreekt de mensen aan", laat Daniëls weten in het Radio 2-programma Cappuccino. "Ik was vreselijk aangeslagen door de ramp.  Als schrijver en dichter probeer je hier dan vervolgens de juiste woorden voor te vinden. Dat leidde tot het gedicht."  
'Het doet me deugd'Via Facebook laat Wim Daniëls zondagavond weten dat het bericht inmiddels meer dan 280.000 mensen heeft bereikt. Het bericht is vertaald in het Russisch, Duits en Engels. Ook is het zondag voorgelezen in de Kerk van de Vrijzinnige gemeente in het Drentse Klazienaveen.
"Het gedicht heeft kortom volop aandacht gekregen. Dat doet me deugd", aldus Wim Daniëls.
Ideaten door Wim DaniëlsVliegen kan nog welmaar vluchten niet meervoor idioten met idealendie denken dat ze een landeen grens, een godte verdedigen hebbenten koste van alleseen kind dat op het strand speelteen vrouw op weg naar haar werkeen man op weg naar huiseen gezin op reis naar het landwaarover ze al zo lang spraken
Het is geen vergissingmaar een nieuw woordideatenidioten met idealenidealen in de koppen van idioten
Met een vastberaden blikdie lachwekkend iskijken ze in de camerade wapens bij de handen woordendie levens kosttenen kosten
Bron: Wim Daniëls / Facebook

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.