Omzet Philips daalt met zes procent, sterke euro nadelig voor elektronicaconcern

21 juli 2014 om 09:52
nl
De omzet van Philips is in het tweede kwartaal van dit jaar met zes procent gedaald tot 5,3 miljard euro. Dat is een sterkere afname dan analisten hadden verwacht. Deze cijfers heeft het elektronicaconcern maandagochtend bekendgemaakt.
Geschreven door

Philips had afgelopen kwartaal weer last van de sterke euro. Dit pakt nadelig uit voor inkomsten die in buitenlandse valuta worden betaald. Het bedrijfsresultaat van Philips nam met bijna een derde af tot 415 miljoen euro. De winst daalde met ruim 23 procent tot 243 miljoen euro.
Reactie topman Van HoutenDe mindere resultaten werden deels gecompenseerd door lagere belastingen. Volgens topman Frans van Houten werd Philips in het tweede kwartaal nog altijd geplaagd door zwakke marktomstandigheden.
Daarnaast leed de omzet bij de medische divisie onder de tijdelijke sluiting van een fabriek voor scanapparatuur in de Verenigde Staten. Bij Philips Healthcare, goed voor zo'n veertig procent van de totale opbrengsten, was de omzetdaling met tien procent dan ook het sterkst.
'Betere tweede helft van het jaar'Van Houten zei maandagochtend te verwachten dat de resultaten in de tweede helft van dit jaar zullen verbeteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.