Jeffrey Herlings breekt bovenbeen bij zware crash in Genk, herstel duurt acht weken

21 juli 2014 om 16:42 • Aangepast 21 november 2020 om 23:21
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings is maandag hard gevallen tijdens de Everts and Friends Charity Race in het Belgische Genk. De Elsendorper heeft bij de crash zijn bovenbeen gebroken. Hij werd maandag direct geopereerd. Volgens het management van zijn team KTM is die operatie goed verlopen. Het herstel duurt waarschijnlijk acht weken.
Profielfoto van
Geschreven door

De manager van Herlings bij KTM, Stefan Everts, is naamgever van de wedstrijd in Genk. Herlings viel van een 85cc motor.

Wachten op privacy instellingen...

Wereldtitel prolongeren?In de strijd om de wereldtitel heeft Jeffrey Herlings 145 punten voorsprong op zijn Franse teamgenoot Jordi Tixier. Zonder de val zou Herlings zijn wereldtitel in de MX2-klasse dit weekend in het Tsjechische Loket al kunnen prolongen. Deze Grand Prix, en die van een week later in het Belgische Lommel, gaan zeker aan hem voorbij.
Door de val moet Herlings ook zijn debuut in Amerika uitstellen. De wereldkampioen zou 9 augustus de AMA National in Unadilla rijden. Herlings, die de wereld al vaker versteld liet staan met wonderbaarlijk snelle rentrees na blessureleed, gaat zich nu volledig richten op het laatste tweeluik van het wereldkampioenschap in Zuid-Amerika. Op 7 september wordt er in Brazilië gereden, een week later wordt het WK-seizoen afgesloten in Mexico. Die laatste Grand Prix is over acht weken.
Herlings, die een pin in zijn linkerbeen heeft gekregen, moet nog drie dagen in het ziekenhuis in Genk blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.