Bewoners woonwagenkamp Deutersestraat sturen open brief aan burgemeester en justitie

21 juli 2014 om 17:01
nl
Bewoners van het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch zijn het wachten zat en hebben een open brief gestuurd aan burgemeester Rombouts en justitie. In de brief vragen ze zich af waarom de burgemeester begin juli niet naar het kamp is gekomen om in gesprek te gaan met de bewoners. Ook willen ze van justitie weten wanneer hun zaak voor de rechter komt.
Geschreven door

Volgens de schrijver van de brief [PDF], Tom de Booij, heeft de burgemeester zijn bezoek opgeschort. Het is niet duidelijk wanneer er dan wel een gesprek plaatsvindt.
Stand van onderzoekVerder wordt aan beide partijen de volgende vraag gesteld: "Zou u ons kunnen mededelen wat de stand van zaken is in beide strafrechtelijke onderzoeken? De verdachten (resp. de bewoners van de Deutersestraat en de politie-ambtenaren die de inval pleegden) hebben immers er recht op om op de hoogte gehouden te worden van de stand van zaken m.b.t. het strafrechtelijke vooronderzoek. Dat geldt ook voor de slachtoffers: de bewoners van de Deutersestraat die aangifte hebben gedaan."
Inval in oktoberEen enorme politiemacht viel het kamp aan de Deutersestraat eind oktober binnen en nam alle 29 aanwezigen mee. Onder hen waren zes jonge kinderen. Bewoners worden verdacht van witwassen van crimineel geld, maar iedereen was binnen een paar dagen weer vrij.
Sommige bewoners vochten de inbeslagname van hun persoonlijke bezittingen aan bij de rechter en kregen gelijk. Het teruggeven van de persoonlijke bezittingen is nog steeds niet gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.