Illegale sigarettenfabriek in Giessen ontdekt, twee verdachten opgepakt

21 juli 2014 om 17:36
nl
In twee bedrijfspanden in Giessen heeft de FIOD samen met de politie vrijdag een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Er zijn 650.000 sigaretten en ongeveer 6000 kilo tabak in beslag genomen. Twee mensen zijn aangehouden.
Geschreven door

De politie kwam de fabriek op het spoor na een anonieme melding.
Slaapvertrek voor personeelDe politie heeft ook een grote hoeveelheid materiaal voor het produceren van sigaretten in beslag genomen. Het gaat dan om onder andere filters, sigarettendoosjes, folie en dozen.
Op de bovenverdieping van het pand was een slaapkamer. Dat was waarschijnlijk bedoeld voor personeel dat werkte in de fabriek.
Zevenduizend kilo tabak in verlaten vrachtwagenIn Boxtel is vrijdag een verlaten vrachtwagen gevonden. Daarin bleek zevenduizend kilo tabak te zitten. De FIOD vermoedt dat de tabak afkomstig is van dezelfde organisatie die de sigarettenfabriek beheert.
Al het materiaal is vrijdag en zaterdag in beslag genomen en afgevoerd. De twee verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven wel verdacht.
Eén miljoen euroDe sigaretten waren waarschijnlijk bestemd voor de Europese markt. Als de sigaretten op de Nederlandse markt waren terechtgekomen, dan zou voor ongeveer 1 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken.
Er wordt nog onderzoek gedaan naar de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.