Video

De nummer 1 in de Roze Top 5 op de Tilburgse Kermis: twee (blauwe) ballen met een stok

21 juli 2014 om 20:33 • Aangepast 24 april 2020 om 15:27
nl
Snoepkraam Candy World uit Bergen op Zoom is de winnaar geworden van onze Roze Top 5 2014 op de Tilburgse Kermis. Eigenaar Renze Remer verkoopt al jaren met Roze Maandag de legendarische 'twee roze ballen met een stok'. Dit jaar heeft hij zijn paradepaardje echter aangepast. "De twee ballen zijn nu blauw, er is tegenaan geschopt."
Geschreven door

Voor Renze Remer, van de echte Oosterhoutse kaneel- en zuurstokkenkraam, is Roze Maandag al jaren een topdag. Twee jaar geleden kwam hij voor het eerst met de nu legendarische 'twee ballen en een stok' op de kermis. Twee roze ballen en een zuurstok, het was de hit op Roze Maandag.
Blauwe ballenDit jaar zijn de ballen echter blauw. Het nuchtere commentaar, "Er is tegen de ballen geschopt, nu zijn ze blauw." En Remer kan zijn bulderende lach niet meer inhouden.
De eerste Roze Maandag-bezoekers hebben de blauwe en roze ballen met stok alweer gesignaleerd. "Dat zijn mooie ballen", roept een vrouw met een zwaar Amsterdams accent. "Pak ze maar lekker vast, vrouwtje", roept de kermisexploitant.  
Roze Top 5Elke dag maakt Omroep Brabant een Kermis Top 5 bekend. De volstrekt niet objectieve top 5 wordt samengesteld door onze verslaggevers. Op Roze Maandag staat de top 5 in het teken van zaken die iets met de populairste dag van de Tilburgse hebben te maken.

  1. Op nummer vijf staat de Tilburgse horeca. Alle zaken hebben extra personeel en extra drank ingeslagen.
  2. Een vierde positie is er voor de exploitanten, die hun attractie roze hebben versierd.
  3. Op Roze Maandag krijgen de kijkers naar Roze Maandag een topdrienotering.
  4. Het Pieter Vreedeplein krijgt als episch centrum van het gayfeest de tweede positie.
  5. De twee (blauwe) ballen met stok staan voor eeuwig en altijd op nummer 1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.