Oud-kunstschaatsster Conny Wels uit Rosmalen die omkwam bij vliegramp was 'gedreven en fijn mens'

21 juli 2014 om 23:24
nl
De Bossche Kunstrijvereniging is diep geschokt door het overlijden van Conny Wels, haar man Leon en het 10-jarige zoontje Sem. Het gezin uit Rosmalen kwam om het leven bij de vliegtuigramp in Oekraïne. “Conny was een gedreven vrouw die met iedereen begaan was binnen onze club”, vertelt een emotionele voorzitter Tonnie Boom.
Geschreven door

“Ze was sinds haar vierde een zeer gewaardeerd lid en trainster binnen onze vereniging. Conny was een fijn mens.” Boom kende haar al zeventien jaar. Hij kon het nieuws over het overlijden van de voormalig topsportster bij de vliegramp nauwelijks bevatten. Bij de ramp lieten 48 Brabanders het leven.
Conny Wels werd in 1992 tweede bij het NK solorijden. In 1989 was ze tweede geworden bij de nationale titelstrijd voor junioren, waar ze ook een keer nationaal kampioen werd.
'Sportief gezin'“Conny was tot twee jaar terug bijna iedere dag op de schaatsbaan te vinden. De laatste tijd was het wat minder, maar nog steeds kwam ze regelmatig bij de club over de vloer”, vertelt Boom.
“Het was een heel fijn gezin. Leon was op zijn manier erg fanatiek met voetbal. Sem was actief bij turnvereniging Flik-Flak. Het hele gezin was heel sportief en ze zijn altijd zeer betrokken geweest bij onze vereniging.”
Herdenking in Den BoschEen grote delegatie van de Bossche Kunstrijvereniging was zaterdag aanwezig in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch voor de herdenking van de slachtoffers. “Als we dit nieuws straks verwerkt hebben en als iedereen na de zomerstop weer terug is bij de club, willen we nog een herdenking organiseren”, laat Boom weten.
Lees alle berichtgeving over de vliegramp in Oekraïne op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.