Nabestaanden vliegramp willen vooral weten wanneer slachtoffers thuiskomen

22 juli 2014 om 10:50
nl
De nabestaanden van de vliegramp overspoelen Slachtofferhulp met vragen. Volgens de directeur van Slachtofferhulp Nederland Harry Crielaars uit Helmond, willen familieleden en vrienden vooral weten hoe het er precies voor staat.
Geschreven door

Bij de ramp kwamen 193 Nederlanders om het leven. 48 Brabanders lieten het leven op vlucht MH17 naar Kuala Lumpur. De eerste vlucht met de lichamen van de slachtoffers wordt woensdag verwacht op Vliegbasis Eindhoven.
'Wanneer komen ze thuis?'"De meest prangende vraag is wanneer komen de slachtoffers thuis?", zo zegt Crielaars in de uitzending van Omroep Brabant. "Daarna komen de praktische zaken zoals: hoe gaat het met de begrafenis en wie moet ik precies informeren over het overlijden?"
Volgens Crielaars wordt de zaak bemoeilijkt doordat het toestel waarschijnlijk uit de lucht is geschoten. De woede blijkt groot. "En dat kan ik me heel goed voorstellen", zo zegt de directeur. Crielaars is ervan overtuigd dat het kabinet er alles aan doet om de slachtoffers zo snel mogelijk naar Nederland te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.