Video

Te lieve Alba niet opgewassen tegen andere geiten, kinderboerderij Oosterhout zoekt nieuw baasje

22 juli 2014 om 12:45
nl
Kinderboerderij MEK in Oosterhout heeft het te doen met melkgeitje Alba. Het dier wordt zo ernstig gepest door drie andere geiten, dat de kinderboerderij geen andere oplossing meer ziet dan Alba ergens anders onder te brengen.
Geschreven door

Die beslissing neemt de kinderboerderij met pijn in het hart.
Oproep op Facebook"Alba is een hele lieve geit. Misschien wel de liefste van allemaal. Daarom gunnen we haar het beste en hopen we dat ze ergens anders samen met in ieder geval een andere geit een beter leven tegemoet gaat", zo vertelt de manager van de kinderboerderij, Judith van der Loo. Van der Loo plaatste een oproep op Facebook waarin ze vraagt of iemand de geit wil overnemen.
MEK kreeg Alba vorig jaar en de medewerkers hebben haar samen met haar even oude vriendinnetje Janneke met de fles groot gebracht. Toen er een andere geit bij kwam, ging het mis volgens Van der Loo. "De andere geit was heel dominant en begon Alba te beuken. Ze raakte daarbij gewond. We hebben de andere geit meteen weggedaan."
Janneke keerde zich tegen vriendin AlbaMaar daar hield het niet op. Er kwamen twee nieuwe geiten bij en samen met Janneke, ooit haar beste vriendin, begon het drietal Alba te beuken. "We hebben nog geprobeerd om Alba en Janneke apart van de anderen te zetten, maar Janneke bleef doorgaan met het dominante gedrag. Ook nu Alba terug is in de groep van vier, gaat het niet."
Vorige week woensdag kreeg het melkgeitje nog een flinke beuk. "Ze had een tand door haar lip. Ze zondert zich af en verweert zich niet. Alba is veel te lief voor de groep", vertelt Van der Loo.
Nog geen nieuwe eigenaar gevondenAlba helemaal afzonderen is geen optie voor de kinderboerderij. "Ze is dat niet gewend en dat vinden we zielig. We gunnen haar een betere plek." De oproep staat sinds maandag op Facebook en heeft nog geen reacties opgeleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.