Video

Vrachtwagenchauffeur Harmke uit Helvoirt loopt bedevaart voor nieuwe cao transportsector

22 juli 2014 om 14:37
nl
Vrachtwagenchauffeur Harmke van der Werf uit Helvoirt is het helemaal zat dat er nog geen nieuwe cao is voor de transportsector. Daarom houdt ze een bedevaart naar de werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland in Zoetermeer.
Geschreven door

Sinds begin dit jaar zitten de onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden muurvast. Harmke wil dat er weer beweging komt, dus houdt ze komende vier dagen een bedevaart naar de werkgevers. Vrijdagochtend hoopt ze daar aan te komen.
VierdaagseHarmke begint niet onvoorbereid aan haar voettocht naar Nijmegen. Een week eerder liep ze nog de Vierdaagse van Nijmegen. Onder het mom 'Ik beweeg, nu TLN nog' zal ze vrijdag de werkgevers een noveenkaars aanbieden. "Gemiddeld brandt zo'n kaars negen dagen. Ik hoop dat er binnen die tijd opnieuw wordt gepraat met de vakbonden", aldus Van der Werf.
Door het conflict tussen werkgevers en bonden zitten zo'n 140.000 beroepschauffeurs zonder nieuwe cao. Eerder hielden de vakbonden informatiebijeenkomsten voor de poorten van transporteurs. Namens de chauffeurs eisen zij 3 procent loonsverhoging. Ook willen ze afspraken om te voorkomen dat Nederlandse chauffeurs worden verdrongen door goedkopere krachten uit voormalige Oostbloklanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.