Hans Ubachs blijft ondanks 'leugentjes' aan als burgemeester van Laarbeek

22 juli 2014 om 16:25
nl
Burgemeester Hans Ubachs van de gemeente Laarbeek treedt niet af naar aanleiding van de leugentjes waarop hij betrapt is. De meeste fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben het vertrouwen uitgesproken in het functioneren van de burgemeester.
Geschreven door

Dat blijkt uit een persverklaring van het gemeentebestuur.
Het Eindhovens Dagblad meldde dinsdagmorgen dat de burgemeester in het nauw kwam na leugens over de verwijdering van een knotwilg in zijn tuin in Aarle-Rixtel en een optreden als Sinterklaas in zijn oorspronkelijke woonplaats Merkelbeek in Limburg.
De burgemeester zou volgens de wethouders niet op zijn woord te vertrouwen zijn.
VertrouwelijkUit de verklaring van het gemeentebestuur blijkt dat dit nieuws komt uit een vertrouwelijk rapport door een extern bureau. Dat is in opdracht van de wethouders in het vorig college gemaakt en moest hun vertrouwen in de burgemeester in kaart brengen.
De gemeente wil daarom niet inhoudelijk reageren op de aantijgingen. Wel wordt betreurd dat het rapport is uitgelekt en zal aangifte worden gedaan van schending van de geheimhouding.
VertrouwenHet gemeentebestuur zegt verder in de verklaring dat 'een meerderheid van de fractievoorzitters in de gemeenteraad hun vertrouwen heeft uitgesproken in het functioneren van burgemeester Ubachs. Volgens het huidige college is er voldoende basis voor herstel van het vertrouwen als de burgemeester lessen leert uit het verleden en de gemaakte afspraken worden nagekomen'.
Na de zomervakantie vergadert de gemeenteraad over deze kwestie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.