Frans Bauer speelt hoofdrol in roman 'Heb je even voor mij'

22 juli 2014 om 16:43
nl
Niemand minder dan volksheld Frans Bauer speelt een belangrijke rol in de nieuwe roman 'Heb je even voor mij' van schrijver Wim Hendrikse uit Hulst. "Het verhaal is volledig fictief en Frans Bauer weet ervan. Ik heb het manuscript naar zijn management gestuurd en hij heeft er geen problemen mee", aldus Hendrikse.
Geschreven door

Bauer wordt dan ook niet in een kwaad daglicht gesteld, als we de auteur mogen geloven.
Verkeerd adresDe roman gaat over Francine Bauer uit Zijtaart die een verkeerd geadresseerde brief krijgt van ene Kees de Rooy. De man probeerde eigenlijk Frans Bauer te bereiken, omdat hij een single van de zanger voor zijn moeder wilde kopen, maar die kon hij in de winkel niet vinden.
Francine vindt de vergissing wel grappig en besluit in de huid te kruipen van de zanger uit Fijnaart en schrijft een reactie terug. Ze gaat er zo in op, dat ze op onderzoek uit gaat in de woonplaats van Frans Bauer en zelfs een van zijn concerten bezoekt. Of Francine er in slaagt de leugen in stand te houden, wil de schrijver niet verklappen.
In de huid kruipen van BN'erHendrikse kwam op Frans Bauer na een brainstormsessie met zijn vrouw. "We hadden het idee om in de huid te kruipen van een bekende Nederlander. We hadden het verhaal al in ons hoofd en gingen op zoek naar de figuur die er goed bij past en zo kwamen we op Bauer."
Het is geen toeval dat de eerste brief van Kees over een single van Frans Bauer gaat die hij aan zijn moeder wilde geven. "Ik heb ook ooit een single van Frans Bauer aan mijn moeder gegeven."
Luchtige romanDe schrijver uit Hulst omschrijft 'Heb je even voor mij' als een luchtige roman. Er staan wel wat feiten in over Frans Bauer, maar het verhaal is verder helemaal verzonnen. 'Heb je even voor mij' is vanaf 1 augustus verkrijgbaar en 23 augustus is de presentatie van het boek in Hulst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.