Video

Roze Maandag 2014: the day after is het poetsen, schoonmaken en schrobben

22 juli 2014 om 20:53 • Aangepast 24 april 2020 om 15:29
nl
Brak, moe, maar wel voldaan. Samenvattend: exploitanten op de Tilburgse Kermis en Tilburgse horecaondernemers zijn dik tevreden over Roze Maandag 2014. "Het was wat minder druk, maar daarom niet minder gezellig", zegt een horecaondernemer. Dinsdagmorgen om vijf uur kroop hij in zijn bed, om vier uurtjes later weer te beginnen met de Roze Maandag-schoonmaak.
Geschreven door

De dag na Roze Maandag begint in Tilburg steevast met opruimen, met schrobben en je nog eens verbazen wat je een dag eerder allemaal voorbij hebt zien trekken. De Duitse eigenaar van het reuzenrad vond het geweldig.
"Van de meest kleurrijke figuren heb ik foto's genomen. In Duitsland kennen we in één plaats ook een Roze Maandag, maar dat kan niet tippen zoals het hier in Tilburg gaat."
Broodje Jantje Bij het legendarische Broodje Jantje wordt de stoep geboend. Emmers met kokend water zijn nodig om de sporen weg te schrobben van Roze Maandag.
De manager vertelt dat dinsdagochtend rond vijf uur de laatste klanten nog werden geholpen aan een frietje, een broodje of een frikandel. Daarna wisselden de nacht en dagploeg elkaar af, met als belangrijkste opdracht poetsen en schoonmaken.
Plakkaat kotsOndanks het feit dat schoonmaakdiensten er vol zijn ingevlogen, blijven er toch kleine sporen tastbaar van Roze Maandag. Een eenzame ballon, een plakkaat kots en een stuk versiering dat in een mobiele pisbak is beland. Het zijn stille getuigen van een groot feest.
Roze Maandag is voorbij. Richard Krolzig van het reuzenrad zegt het treffend. "Alle cabines van het reuzenrad zijn weer schoon."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.