Uitgebrande eettent op Tilburgse kermis was niet verzekerd, kermisexploitanten boos op gemeente

23 juli 2014 om 10:13
nl
De eettent die vrijdagavond in brand vloog op de Tilburgse kermis was niet verzekerd. Dat heeft de gemeente Tilburg na lang aandringen in een brief bevestigd aan kermisexploitant Maurice Janvier, die het woord voert namens alle kermisexploitanten.
Geschreven door

De gemeente Tilburg had volgens Janvier nooit een vergunning mogen verstrekken aan de exploitant van de eettent. Janvier staat met zijn attractie tegenover de plek waar de brand woedde.
'Pas na lang zeuren'Het was vrijdag kort na de opening van de kermis raak op de Heuvelring, volgens omstanders ontploften twee gasflessen. Niemand raakte gewond. De gemeente heeft sinds vrijdag een aantal gesprekken gevoerd met de gedupeerde kermisexploitanten. Volgens Janvier kregen ze daarbij geen antwoord op de vraag of de eettent een verzekering had.
"Wij hebben heel veel schade geleden door de brand. Dat willen we uiteraard verhalen op de veroorzakers. Met de inschrijving bij de gemeente moet je een verzekering kunnen tonen. Die was er dus niet. Daar heb ik na lang zeuren een brief over gekregen van de gemeente", zegt Janvier. In totaal zijn er zeker vier exploitanten getroffen door de brand.
'Ze houden ons aan het lijntje'Ook de kermisorganisaties BOVAK en NKB zijn nu bij de afwikkeling betrokken. Nicole Vermolen van de BOVAK denkt ook dat de vergunning niet correct is verstrekt. "Als een exploitant geen verzekering heeft, mag de gemeente geen vergunning afgeven. Dat is in strijd met hun eigen algemene voorwaarden." Woensdagmiddag is er nog een gesprek met de brancheorganisaties, kermisexploitanten en de gemeente. De gemeente wil niet reageren op de situatie.
In de brief van de gemeente staat dat er een mondelinge toezegging is van de ABN AMRO in Tilburg aan de exploitant van de uitgebrande eettent. "Wij zijn bij de bank geweest, maar er is helemaal niets bekend over een verzekering voor die bewuste eettent", zegt Maurice Janvier. Die ook zeer boos is op de gemeente Tilburg. "Geef gewoon toe dat er een fout is gemaakt. Zelfs een stempel op de brief was al te moeilijk. Ze houden ons gewoon aan het lijntje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.