Snelwegen A2 en A27 deels afgesloten: niet stilstaan langs snelweg om slachtoffers te eren

23 juli 2014 om 09:00
nl
De snelwegen A2 en A27 werden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten toen de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne werden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum. Onder meer de Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwde automobilisten om woensdagmiddag niet stil te gaan staan langs de snelweg op de vluchtstrook om slachtoffers de laatste eer te bewijzen.
Geschreven door

Dit zou de veiligheid volgens Frank Boer van de VID niet ten goede komen. Automobilisten die rond vier uur woensdagmiddag toch een moment stil wilden staan bij de slachtoffers adviseerde hij daarom een parkeerplaats op te zoeken.  
"Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, worden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij", liet Rijkswaterstaat dinsdagavond al weten.
Route via Den BoschNa aankomst van de vliegtuigen in Eindhoven werden de lichamen naar de Korporaal Van Oudenheusden-kazerne in Hilversum gebracht. Aan het einde van de middag verliet de colonne het vliegveld.
De voertuigen reden over de A2 via Den Bosch naar Utrecht. Bij knooppunt Everdingen gingen ze de A27 op naar Hilversum. Daar kwam de stoet om kwart voor acht woensdagavond aan bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne.  
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.