Sligro verwijt Brabant steun aan Jumbo

23 juli 2014 om 03:32
nl
Groothandel- en supermarktbedrijf Sligro beschuldigt de provincie Noord-Brabant van verboden staatssteun omdat die bijdraagt aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo in Veghel. In een brief aan de provincie eist de advocaat van Sligro dat de provincie afziet van de deelname aan het project.
Geschreven door

Jumbo en Sligro (met supermarktketen EMTE) hebben hun hoofdkantoor allebei in Veghel. De megasuper van Jumbo komt in de voormalige veevoerfabriek van CHV in Veghel. De provincie wordt mede-eigenaar van de fabriek om het erfgoed voor de toekomst te behouden. De provincie investeert bovendien in verbetering van het complex. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan zeven miljoen euro.
Eerder al gewaarschuwdSligro oordeelt dat de provincie zich niet gedraagt als een normale investeerder. De verbetering van het complex komt ten goede aan de verschillende huurders en gebruikers. Ze worden bevoordeeld. Er is ten onrechte geen goedkeuring van Brussel gevraagd, zegt Sligro. Ook in Provinciale Staten is eerder al gewaarschuwd voor ontoelaatbare staatssteun.
Het plan voor de megasuper van Jumbo is Sligro al langer een doorn in het oog. Er werd ook al een rechtszaak aangespannen tegen de vergunning die de gemeente Veghel verleende voor de plannen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.