Provincie: geen verboden staatssteun aan ontwikkeling supermarkt Jumbo in Veghel

23 juli 2014 om 11:55
nl
Bij de herontwikkeling van het erfgoedcomplex CHV Veghel is geen sprake van verboden staatssteun. Een conclusie van de plaatselijke supermarktgroothandel Sligro in die richting is onjuist. Gedeputeerde Staten laten dit weten.
Geschreven door

Volgens Sligro, dat in Veghel is gevestigd, draagt de provincie bij aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo in deze plaats. GS stelt dat er nog een besluit moet worden genomen over een mogelijke medewerking van de provincie.
Het dagelijks bestuur van de provincie meldt dat met een aantal partijen wel wordt gewerkt aan behoud van dit ‘voor Brabant belangrijke erfgoed’. Hoe het complex aan de Noordkade herontwikkeld gaat worden, staat nog niet vast.
Uitspraak uitgesteldDe advocaat van Sligro eist in een brief aan het provinciebestuur dat de provincie afziet van de deelname aan het project. Ondertussen buigt de rechtbank in Den Bosch zich over de zaak die door Sligro was aangespannen tegen Jumbo. De uitspraak, die normaal gesproken al zou zijn gedaan, is uitgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.