Video

Bloemenzeeën, kaarsjes en condoleances: Brabant rouwt om slachtoffers vliegtuigramp MH17

23 juli 2014 om 17:18 • Aangepast 21 november 2020 om 23:19
nl
Op vele plaatsen in Brabant werd woensdag stilgestaan bij de vliegramp in de Oekraïne. Zo ligt er een zee van bloemen bij het huis van de omgekomen familie Van Keulen in Teteringen en bij basisschool De Klimroos in Roosendaal, waar Bart Lambregts lesgaf.
Profielfoto van
Geschreven door

"Dit doet veel", zegt een vrouw die net een bloemetje heeft neergelegd voor het huis van de omgekomen Rob en Caroline van Keulen en hun zoons Allard en Jeroen. "Ik kende ze niet persoonlijk, maar ik voel de pijn."
'Geen woorden voor'In Roosendaal liggen bloemen langs het hele hek van De Klimroos, de basisschool waar Bart Lambregts lesgaf aan groep 8. Aan veel boeketten was een kaartje bevestigd met een boodschap, zoals ‘Niemand had het recht om jullie reisbestemming te veranderen. Hier zijn geen woorden voor. Rust zacht’.

Wachten op privacy instellingen...

Ook bij basisschool De Boschuil in Eindhoven werd getreurd om een omgekomen leerkracht, Hanny Timmers. "Ze was hier erg geliefd. Als je bij juf Hanny in de klas zat, wist je zeker dat je de aandacht kreeg die je verdient", zei adjunct-directeur John Kantelberg.
In de aula van Tilburg University werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de familie Witteveen. Daarbij waren enkele honderden aanwezigen. Willem Witteveen, hoogleraar aan de universiteit, kwam samen met zijn vrouw Lidwien (medewerkster UvT) en dochter Marit (studente UvT) bij de ramp om het leven.
Kaarsen en condoleancesOok werden op diverse plaatsen condoleanceregisters getekend en kaarsjes aangestoken. Dat gebeurde onder meer in de Sint-Joostkapel in Breda en de Sint-Jan in Den Bosch. Daarnaast hadden veel molens in Brabant de wieken in de rouwstand.
In de Catharinakerk in Eindhoven werd woensdag een gebedsdienst gehouden. De kerk luidde eerder op de ochtend vijf minuten lang de klokken ter nagedachtenis van de slachtoffers. In totaal kwamen er 48 Brabanders bij de vliegramp om het leven.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.