'Blijf van snelweg en vluchtstrook', vraagt Rijkswaterstaat tijdens rouwcolonne rampvlucht MH17

23 juli 2014 om 16:21
nl
Rijkswaterstaat waarschuwt mensen om niet op de vluchtstrook of snelweg te gaan staan in afwachting van de colonne met slachtoffers van de vliegramp. Op de negen knooppunten langs de A2 en de A27 kan het verkeer woensdagmiddag vastlopen, zegt de overheidsdienst.
Geschreven door

De snelweg worden woensdag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen worden overgebracht van Vliegbasis Eindhoven naar Hilversum. In totaal zijn daar de lichamen van 48 Brabanders bij. Het verkeer dat vanaf andere wegen wil invoegen, kan vast komen te staan.
Snelheid matigenRijkswaterstaat verlaagt daarom de snelheid op deze knooppunten en waarschuwt met tekstkarren om de snelheid te matigen. Op de A27 bij knooppunt Everdingen moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke afsluiting als de stoet lijkwagens daar van de A2 de A27 oprijden.
Overigens: het Brabantse deel van de A27 en het gedeelte tot Everdingen blijft gewoon open. De knooppunten en opritten va de A2 vanaf Eindhoven zijn wel allemaal tijdelijk afgesloten.
'Blijf van de weg'"Zoek een parkeerplaats of ga op een viaduct staan, maar niet direct langs de weg. Ga ook vooral niet oversteken op de snelweg'', waarschuwt een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdagmiddag.
De viaducten over de snelweg A2 staan vol met mensen. Ook op de vluchtstrook bij Best waren mensen te zien, zij gooiden bloemen naar de lijkwagens. Dat kan levensgevaarlijk zijn voor motorrijders die de stoet begeleiden, zegt de ANWB.
RouteDe route loopt vanaf Vliegbasis Eindhoven in noordelijke richting over de A2 via Den Bosch richting Utrecht. Vanaf knooppunt Everdingen vervolgt de colonne haar route via de A27 naar de Korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.