Onderzoeksraad voor Veiligheid begint onderzoek, maar nog niet op rampplek in Oekraïne - Omroep Brabant

Onderzoeksraad voor Veiligheid begint onderzoek, maar nog niet op rampplek in Oekraïne

23 juli 2014 om 18:02
nl
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is woensdag formeel begonnen met het onderzoek naar de crash van het toestel van Malaysia Airlines in de Oekraïne. Dit kan nog niet op de plek gebeuren waar het vliegtuig vorige week donderdag neerstortte. Volgens OVV-voorzitter Tjibbe Joustra kan dit pas wanneer de veiligheid van de leden van het team is gegarandeerd.
Geschreven door

Het team is begonnen met het verzamelen en analyseren van onder meer satellietbeelden, radarbeelden, foto’s en informatie van de luchtverkeersleiding.
De zwarte dozen worden uitgelezen in Groot-Brittannië. Uit het onderzoek moet een zo compleet mogelijk beeld worden samengesteld van de oorzaak en het vervolg van de ramp.
Aankomst in EindhovenBij het ongeluk kwamen 298 mensen om het leven, waarvan 193 uit ons land. Onder de slachtoffers waren 48 inwoners van de provincie Noord-Brabant. De eerste twee toestellen met slachtoffers kwamen woensdagmiddag tegen vier uur aan op Vliegbasis Eindhoven.
Volgens de Australische premier Abbott is het ‘goed mogelijk dat veel lichamen in het rampgebied nog in het open veld liggen en blootstaan aan het verwoestende werk van hitte en dieren'. Hij is bang dat sommige lichamen misschien wel nooit meer thuiskomen.
De Volksrepubliek Donetsk meldde dat er op de plek van de vliegramp, onder wrakstukken van de romp van de Boeing, nog zestien lichamen liggen. De lichamen worden weggehaald en zullen met een trein van Torez naar Charkov worden gebracht. Op het station van Torez staat al een wagon met persoonlijke bezittingen van alle slachtoffers.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.