74 lijkkisten vliegramp MH17 keren donderdag terug - Omroep Brabant

74 lijkkisten vliegramp MH17 keren donderdag terug

23 juli 2014 om 22:17
nl
74 kisten met daarin stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne keren donderdag terug naar Nederland. De kisten worden vervoerd met twee militaire transportvliegtuigen, dat heeft hoofd Jan Tuinder van het coördinatiecentrum Oekraïne woensdagavond gezegd.
Geschreven door

De kisten worden vervoerd met een Nederlands transportvliegtuig en een uit Australië. Bij de vliegramp in de buurt van de Oost-Oekraïense stad Charkov vorige week kwamen 48 Brabanders om het leven.
Landing rond vier uurDe vliegtuigen landen donderdag rond vier uur 's middags op Vliegbasis Eindhoven. De slachtoffers worden met hetzelfde ceremonieel onthaald en gaan dan in rouwwagens en onder politiebegeleiding via de A2 en A27 naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Dat zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.  
Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om tijdens het passeren van de colonne niet te stoppen op de rij- of vluchtstroken. Ook langs de snelweg staan wordt om veiligheidsredenen afgeraden. De snelwegen A2 en A27 worden tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij. In zuidelijke richting zijn de wegen open voor het verkeer.
Veertig slachtoffers al in NederlandWoensdagochtend vertrokken voor het eerst twee vliegtuigen uit Charkov met in totaal veertig kisten naar Vliegbasis Eindhoven. In een indrukwekkende rouwcolonne werden de kisten naar Hilversum gebracht, waar de stoffelijke overschotten worden geïdentificeerd.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.