Zorggroep Astarte in Hapert vraagt faillissement aan en legt schuld deels bij CZ

24 juli 2014 om 10:19 • Aangepast 24 april 2020 om 15:32
nl
Zorggroep Astarte gaat het faillissement aanvragen. Dat blijkt uit een advertentie die donderdag in het Eindhovens Dagblad stond. De instelling uit Hapert legt voor een deel de schuld bij zorgverzekeraar CZ in Tilburg. Bij de zorggroep in Hapert werken vijftien mensen.
Geschreven door

Astarte schrijft in de advertentie dat er met CZ 'niet viel te communiceren'. Ook zouden er meningsverschillen zijn over de vergoedingen, die door andere zorgverzekeraars - zoals VGZ - wél werden uitgekeerd. Astarte is daardoor in de problemen gekomen.
DoorstartIn de advertentie schrijft Astarte dat ze de cliënten graag nog een toegankelijke GGZ hadden aangeboden. Volgende week echter wordt het faillissement aangevraagd. Er wordt gewerkt aan een doorstart.
Volgens een woordvoerder zijn er vier kandidaten die zich hebben gemeld voor een overname. De enkele tientallen cliënten en het personeel gaan waarschijnlijk niets merken van de problemen.
Geen vergoedingZorgverzekeraar CZ laat in een schriftelijke reactie weten zich niet verantwoordelijk te voelen voor het faillissement:"Astarte zorggroep biedt vooral gezinsbegeleiding en hulp bij opvoedproblemen. Uit controle van de dossiers bleek het om niet-verzekerde zorg te gaan. Dit wil zeggen: geen GGZ-verzekerde zorg die wij op basis van de zorgverzekering mogen uitbetalen. Dit hebben we zowel in gesprekken als op schrift aan Astarte medegedeeld. Op basis van deze conclusie is het logisch dat CZ Astarte ook geen overeenkomst aanbiedt".
"Astarte wist dat CZ de behandelingen in de regel niet zou vergoeden en vooral waarom niet. Astarte had daarmee rekening kunnen houden door deze of niet meer aan te bieden of andere financiers te vinden. Er kan dus door Astarte niet gesteld worden dat CZ het faillissement heeft veroorzaakt", aldus zorgverzekeraar CZ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.