Video

'La Vos' rijdt komende zondag op de Champs-Élysées in Parijs 'La Course'

24 juli 2014 om 10:49
nl
De wedstrijden in het vrouwenwielrennen moeten meer parallel gaan lopen met de mannenkalender. Volgens Marianne Vos uit Meeuwen, boegbeeld bij de vrouwen, zou dat goed zijn voor de sport.
Geschreven door

Komende zondag rijdt Vos in Frankrijk, op de slotdag van de Tour de France, in hartje Parijs met het vrouwenpeloton dertien rondjes over de Champs-Élysées. "We komen dan in beeld bij miljoenen televisiekijkers over de hele wereld en langs het parcours staat het rijen dik met toeschouwers. Voor ons geweldige promotie."
Meer parallellen met mannenDe Brabantse wil de koers, komend weekeinde, graag winnen. "Maar dat we überhaupt van start mogen is eigenlijk al een zege." Vos hoopt dat de rit leidt tot een verandering in de wielerkalender voor de vrouwen, waarbij het streven dus is om meer parallellen met de mannen te krijgen.
"Bij de Vuelta in Spanje zijn we ook al welkom", vertelt Vos. "Onduidelijk is nog wanneer daar voor de eerste keer gekoerst wordt. Maar ik neem een positieve ontwikkeling waar." In de Giro rijden de vrouwen al een etappekoers, waardoor het vrouwenpeloton straks een link heeft met alle drie de grote wielerrondes.
Rijden in ParijsIn Frankrijk gaat het vrouwenpeloton iets voor één uur van start voor de dertien rondjes. De winnares is twee uur later bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.