Video

Zwembad AquaAltena in Andel open, gemeente loopt tienduizenden euro's mis

24 juli 2014 om 13:21
nl
De vertraging van de bouw van zwembad AquaAltena in Andel, heeft de gemeente Wijk en Aalburg tienduizenden euro's gekost. Het zwembad gaat vrijdagmorgen om tien uur weer open en bezoekers kunnen dan voor half geld komen zwemmen.
Geschreven door

Dat werd donderdag duidelijk bij een persconferentie van de gemeente. De bouw was vertraagd door problemen met onderaannemer Peltenburg. Die werd niet betaald door hoofdaannemer Wind Groep.
Werk lag stilDaardoor lag het werk stil. De gemeente legde wegens de vertraging een boete van 85.000 euro op aan de aannemer. Dat geld is inmiddels betaald, maar weegt niet op tegen de totale schade die de gemeente heeft geleden doordat het zwembad dicht bleef.
Het zwembad had eigenlijk begin juli al opgeleverd moeten zijn. De betalingsproblemen tussen de bouwbedrijven zijn volgens de gemeente een direct gevolg van de crisis. Het was geen onwil of slecht management, liet de verantwoordelijk wethouder weten. Op 3 juli kwamen de problemen aan het licht. Tien dagen later werd het zwembad door actievoerders gekraakt en te koop gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.