Buurtschap wilde exploderend vliegtuig bouwen voor bloemencorso Zundert

24 juli 2014 om 14:33
nl
Corsobuurtschap Molenstraat wilde een praalwagen bouwen in de vorm van een exploderend vliegtuig, een Boeing 737, maar na de ramp met vlucht MH17 is dat plan van tafel. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

Het toestel dat zou bestaan uit dahlia's zou tijdens de stoet meerdere keren ontploffen, waarbij vleugels en romp uiteen zouden spatten en dat zou ook te horen zijn in de vorm van exploderende geluiden, zo schrijft BN DeStem.
"Toen wij dit ontwerp kozen, dachten we een mooie wagen gekozen te hebben", vertelt voorzitter Nicol Goderij van het corsobuurtschap. "Het ontwerp is met een hele andere bedoeling gekozen dan de ramp die nu heeft plaatsgevonden. Natuurlijk stort er weleens een vliegtuig neer, maar de kans dat dit vlak voor het corso zou gebeuren, leek ons nihil. Het is absoluut niet kwetsend bedoeld. De impact van de ramp is zo groot, het is zo macaber dat we snel tot de conclusie kwamen dat dit niet kan."
SpoedberaadHet bloemencorso is zondag 7 september in Zundert en dus moet er snel een ander ontwerp komen. In spoedberaad met bestuur en ontwerpers heeft het buurtschap besloten de wagen aan te passen.
Na de ramp in Oekraïne. vinden alle betrokkenen het oude ontwerp 'echt niet meer kunnen', zo vertelde de secretaris van het buurtschap tegen de krant. De constructie van de bloemen Boeing was al bijna klaar.
Gesprek met buurtVrijdagavond wordt met de buurt besproken hoe het ontwerp aangepast kan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.