Fors lagere straf voor Amsterdammer (28) die in Eindhoven 25-jarige man neerschoot

24 juli 2014 om 16:03
nl
Een 28-jarige Amsterdammer moet drie jaar de cel in voor het neerschieten van een man op het Stationsplein in Eindhoven in december. Het slachtoffer raakte bij de schietpartij gewond aan zijn been. De schutter moet een schadevergoeding van ruim tienduizend euro betalen aan het slachtoffer.
Geschreven door

Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag bepaald. De officier van justitie eiste twee weken geleden dat de dader zou worden veroordeeld voor poging tot moord en voor poging tot doodslag op omstanders en een passerende fietser. Justitie eiste negen jaar cel en daarmee valt de straf een stuk lager uit.
Volgens de rechter schoot de man in een opwelling en maakte hij zich enkel schuldig aan zware mishandeling met voorbedachten rade. De man verklaarde dat het slachtoffer hem al lange tijd - ook die avond - met een aantal anderen had lastiggevallen. De man pikte dit niet langer, liep naar zijn auto en haalde er een vuurwapen uit.[YouTube:body:http://youtu.be/fjRbwEodZxs]
Twee kogelsMet een wapen in zijn handen liep hij terug naar het slachtoffer en vroeg aan hem of ze 'nu nog ruzie hadden'. Van dichtbij schoot hij twee keer kort achter elkaar op de benen van het slachtoffer. Het tweede schot was mis. De rechter kon niet vaststellen dat de dader ook de omstanders en een passerende fietser opzettelijk wilde doden of zwaar wilde verwonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.