Video

Opnieuw indrukwekkend: 74 kisten komen aan op Vliegbasis Eindhoven, lange rouwstoet naar Hilversum

24 juli 2014 om 23:16 • Aangepast 21 november 2020 om 23:17
nl
Op de vliegbasis in Eindhoven zijn donderdagmiddag opnieuw lijkkisten aangekomen vanuit Charkov in Oekraïne. Een Nederlandse C130 Hercules met 34 kisten arriveerde donderdagmiddag rond kwart voor vier. Een Australische C17 landde een paar minuten later met veertig kisten. Rond kwart voor zes vertrok de rouwstoet naar Hilversum. Om acht uur arriveerde deze op de Korporaal van Oudheusdenkazerne.
Profielfoto van
Geschreven door

Na het taxiën, het spelen van de Last Post en een minuut stilte werden de kisten door militairen uit de vliegtuigen gedragen en in rouwauto's geplaatst.
De 74 auto's gingen in een rouwstoet over de snelweg naar Hilversum. Delen van de A2 en de A27 werden weer afgesloten. Het verkeer dat de andere kant op reed, mocht maximaal zeventig kilometer per uur.

Wachten op privacy instellingen...

Op viaducten op de A2 stonden weer tientallen mensen te wachten op de rouwstoet.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...


DrukteDe ceremonie in Eindhoven was niet zo massaal bezocht als woensdag, maar hij werd donderdag toch nog bijgewoond door ongeveer 200 nabestaanden en door de ministers Edith Schippers en Ronald Plasterk.
Er was op de vliegbasis Eindhoven weer veel pers. Voor de ceremonie hadden zich ongeveer 100 journalisten, verslaggevers, cameramensen en technici aangemeld. Woensdag waren dat er bijna 400.

Wachten op privacy instellingen...


Naar verwachting komt vrijdag weer een vergelijkbaar aantal lijkkisten vanuit Oekraïne naar Eindhoven.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp .

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.