Video

Loes Dielissen (TVP) over kermisbrand: 'Gemeente Tilburg, waar ben je mee bezig?'

24 juli 2014 om 19:29
nl
De Tilburgse Volkspartij (TVP) gaat nog meer schriftelijke vragen stellen aan het college van B& W van Tilburg over de brand vorige week vrijdag op de Tilburgse kermis. Net na de opening van de grootste kermis van de Benelux vloog een eetkraam in brand waarbij een gasfles ontplofte.
Geschreven door

Niemand raakte gewond. Wel brak paniek uit onder bezoekers en liepen enkele andere exploitanten flinke schade op aan hun kramen doordat de brand oversloeg.
TVP stelde eerder deze week al vragen over de controle van de veiligheid bij eetkramen op de kermis. Die zou steekproefsgewijs plaats gaan vinden tijdens de kermis. Maar na de brand op de eerste avond werden de dag erop alle kramen gecontroleerd.
NalatigheidDinsdag meldde Omroep Brabant al dat de man die een vergunning had voor de standplaats waar brand uitbraak, geen verzekering heeft. Donderdag stelt het Brabants Dagblad dat diezelfde vergunninghouder volgens andere exploitanten zijn plek had doorverhuurd. Beide zaken zijn verboden volgens het Tilburgse kermisreglement.
Fractievoorzitter Loes Dielissen van de TVP vindt dat dit goed gecontroleerd had moeten worden voor een vergunning werd verstrekt. "Dit is echt nalatigheid. Het lijkt erop dat de gemeente het niet zo nauw neemt met het naleven van haar eigen regels. En dan denk ik echt: waar ben je mee bezig gemeente. Dit zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen in de vorm van schadeclaims."
Peppie en KokkieHans Smolders van LST benadrukt dat de brand heel anders af had kunnen lopen. "De wethouder mag in zijn handen wrijven dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Hij heeft gewoon niet op zitten letten. Dit is het niveau Peppie en Kokkie."
Bart van de Camp van SP wil na het zomerreces van de gemeenteraad ook graag weten hoe het zit met de verzekeringskwestie en of er doorverhuur heeft plaatsgevonden. "Als die zaken niet in orde waren, is er een grote fout gemaakt."
Strenge regelsPeter van Gool van D66 benadrukt dat er strenge regels gelden voor exploitanten die op de Tilburgse Kermis willen staan. Hij wil nog niet ingaan op de vraag of de gemeente steken heeft laten vallen omdat hij daarvoor nog te weinig informatie heeft.
De gemeente zelf wil vooralsnog helemaal niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.