Op huwelijksreis naar de Dakar Rally: 'Dat wordt geen gepassioneerde huwelijksnacht'

TERMAS RIO HONDO - Hij is fan van de Dakar Rally, en zij van hem. Jaap en Monique trouwden in Nederland, maar gingen op huwelijksreis in Zuid-Amerika, waar de rally momenteel plaatsvindt. Ze slapen in een tentje, en sleutelen ook nog aan de trucks van Aart Schoones.
De bruiloft in Nederland stond al in het teken van de Dakar Rally. De trouwauto was namelijk een racetruck. "Die is afgelopen week nog optisch mooi gemaakt, zodat Jaap er in kon trouwen", vertelt Aart Schoones."En voor mij ook lekker, als ik terugkom naar Nederland hoef ik niks meer aan die truck te doen."

Fan
De keuze om voor de huwelijksreis naar Zuid-Amerika af te reizen, komt vooral uit de koker van manlief, vertelt Monique. "Jaap is een echte fan van Dakar. Dus we dachten, leuk om dat te combineren. Is wat anders dan weer een keer op het strand liggen."

Want luieren is niet aan de orde. "Ik heb al verschillende onderdelen moeten lassen. Dan was er weer schade. Dus daarom sta ik hier in mijn overall."

Romantisch
Echt romantisch wordt het niet, zegt Jaap. "We slapen in een klein tentje. Echt gepassioneerd zullen de huwelijksnachten niet worden, denk ik. We zullen vooral slapen, we hebben een lange reis voor de boeg."