Video

Familie Hillerström uit Roosendaal verbijsterd na grafschennis bij Zegestede: 'Onvoorstelbaar'

24 juli 2014 om 19:40
nl
Op begraafplaats Zegestede in Roosendaal is een bronzen beeld bij het graf van Marjoke Hillerström van z’n sokkel gezaagd en gestolen. De nabestaanden, Hans en zijn dochter Lieke Hillerström, zijn verbijsterd en starten een Facebook- en Twitteractie om het beeld terug te vinden. "Dit is onvoorstelbaar. We willen dat beeld terug."
Geschreven door

De diefstal van het beeld werd op 21 juli ontdekt. Hans en Lieke waren op dat moment op terugreis naar Nederland. “Het eerste appje dat ik kreeg, was dat het beeld gestolen was. Dat was dus bepaald geen prettige thuiskomst”, aldus Hans Hillerström.
“We hebben dat beeld speciaal laten maken en met de beeldhouwer uitgebreid gesproken over de symboliek die het moet uitstralen. Dat proces heeft lang geduurd. Dan is het onvoorstelbaar om te weten dat iemand het kerkhof op kan lopen met een ijzerzaag, het beeld omzaagt en die symboliek in tien minuten afbreekt.”
'Hoe laag kun je zijn'Dochter Lieke heeft ook op Facebook al ruchtbaarheid gegeven aan de diefstal. “Op mama's verjaardag zijn we er tot onze schrik en verbijstering achter gekomen dat een ongelooflijk emotie- en gewetenloos persoon het beeld van mama's graf heeft gestolen", schrijft ze. "Geen woorden kunnen beschrijven wat dit met ons doet. Hoe ontzettend laag kun je zijn dat je iets met zoveel emotionele waarde van ons afneemt?”
“Wie het ook was, alsjeblieft zorg dat het terugkomt en besef je op z’n minst wat voor verdriet je aanricht. Voor jou is het maar een beetje geld voor ons is het een persoonlijk dierbaar aandenken aan mijn moeder. Als iemand iets weet laat het ons alsjeblieft weten!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.