Video

Brabantse fietscrossers azen dit weekend op wereldtitel: 'Concurrentie is moordend'

24 juli 2014 om 19:47
nl
Brabant heeft dit weekend bij de elite vijf ijzers in het vuur tijdens het wereldkampioenschap BMX in Rotterdam. Bij de mannen azen Raymon van der Biezen uit Heesch, Ivo van der Putten uit Boekel, Joris Harmsen uit Luyksgestel en Bosschenaar Twan van Gendt op een podiumplaats. "De concurrentie is moordend, het ligt aan de vorm van de dag."
Geschreven door

De heren BMX'ers denken allemaal een kans te hebben op de wereldtitel, maar dan moet het kwartje wel goed vallen dit weekend in Ahoy Rotterdam. Er wordt heel wat van de Brabanders verwacht. [youtube:body:http://youtu.be/6RkRCtpPS90]
"De druk ligt op onze schouders", zegt Raymond van der Biezen. "Dat merk je gewoon. Mensen hebben hier heel erg naar toe geleefd."
'Zaal gaat helemaal los'Alle Brabantse fietscrossers zijn daarom misschien wat voorzichtig als het over hun kansen gaat op de wereldtitel. Behalve Twan van Gendt. "Ik ga hier voor niets minder dan een podiumplaats of de wereldtitel."
De enige vrouwelijke troef uit Brabant, Dana Sprengers, is gereserveerd over haar kansen. Maar het feit dat het WK in eigen land is, kan haar wel eens vleugeltjes geven. "Ik denk dat de sfeer zoveel met je doet dat je daardoor ook beter gaat fietsen. Als wij als Nederlanders aan de start staan, dat de zaal dan helemaal los gaat."
JuniorenOok bij de junioren strijden er twee Brabanders mee. Het zijn de dorpsgenoten Jay Schippers en Tom Mandemakers uit Bergeijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.