Video

Paleis van Roy Donders laat bewoners trillen in hun bed

24 juli 2014 om 23:41
nl
Het Donders Paleis van de Stylist van het zuiden, Roy Donders, zorgt voor nogal wat overlast. Het ‘Paleis’ aan de Heuvelring staat vlak voor een flat en de bewoners hebben last van de harde muziek ’s avonds.
Geschreven door

‘Als je in de binnenstad van Tilburg gaat wonen, dan weet je dat er met de kermis veel herrie is. Daar moet je niet over zeuren”, zegt Roy Donders. Maar dat vinden de bewoners eigenlijk zelf ook, zegt Kees van Oosterwijk. “Ik woon hier al vijftien jaar en ik kijk altijd uit naar de kermis. Alleen dit jaar kijk ik ook echt uit naar het einde.”
TrillenVan Oosterwijk kijkt uit naar het einde omdat hij iedere avond ligt te trillen in zijn bed. “Om elf uur gaat de disco aan en dan gaat het echt hard hier binnen.” Het Paleis van Roy Donders is een tent die aan een kroeg vastzit. En die tent staat maar één meter van een paar balkons af. "Normaal staan er kleine attracties voor de deur en dat vinden we prima, maar dit gaat echt veel te hard."
De bewoners van de flat nemen Roy Donders niks kwalijk, maar zijn boos op de gemeente. “We  vinden niet dat er hier een vergunning voor verleend had moeten worden. Er is ons alles aan gelegen om te zorgen dat er volgend jaar niet weer zo’n disco bij ons voor de deur staat.”
Te veel geregelAan Roy Donders zal dat niet liggen. “Mij zie je volgend jaar hier niet meer terug. Het is zo veel geregel. Ik laat het volgend jaar weer lekker over aan de horecaondernemers.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.