Darter Michael van Gerwen in halve finale World Matchplay tegen Simon Whitlock

25 juli 2014 om 08:33
nl
Michael van Gerwen heeft de halve finale bereikt van het World Matchplay dartstoernooi in het Engelse Blackpool. De wereldkampioen uit Gemonde was donderdagavond met 16-12 te sterk voor de Engelsman Dave Chisnall.
Geschreven door

Van Gerwen en Chisnall maakten een spektakelstuk van hun kwartfinale. De 180- en 140-scores en hoge finishes volgden elkaar in rap tempo op.
Chisnall begon het duel uitstekend. Hij brak 'Mighty Mike' en kwam op een 3-0 voorsprong. Daarna kwam Van Gerwen op stoom. Hij brak de Engelsman tweemaal en kwam 9-7 voor. Daarna was het weer de beurt aan Chisnall, die niet van opgeven wilde weten. Chisnall kwam 11-10 voor, maar daarna ging Van Gerwen erop en erover.
Halve finale tegen Simon WhitlockDe Brabander speelt nu in de halve finale tegen Simon Whitlock uit Australië. Deze wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld. Mocht Van Gerwen dat duel winnen, plaatst hij zich voor de eerste keer in zijn loopbaan voor de finale van de World Matchplay.
Het toernooi in Blackpool kent sinds 2008 steeds dezelfde winnaar, de Brit Phil Taylor. "Ik heb dit toernooi inderdaad nog nooit gewonnen", beaamt Van Gerwen op de website van dartsbond PDC. "Winnen is deze week wel mijn doel. Maar eerst moet ik me focussen op de halve eindstrijd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.