Video

Vliegbasis Eindhoven opnieuw decor indrukwekkende aankomst slachtoffers rampvlucht MH17

25 juli 2014 om 17:47 • Aangepast 21 november 2020 om 23:17
nl
Vrijdagmiddag zijn er opnieuw twee militaire vliegtuigen op Vliegbasis Eindhoven geland. Aan boord zijn zo'n zeventig kisten met slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.
Profielfoto van
Geschreven door

De vliegtuigen vertrokken rond elf uur 's ochtends en zijn rond kwart voor vier 's middags geland, waarna een minuut stilte in acht werd genomen en de kisten in rouwwagens werden gezet.
Bij de aankomstceremonie in Eindhoven waren ongeveer vijfhonderd nabestaanden van slachtoffers aanwezig. Bij de aankomst donderdag waren dat er ongeveer tweehonderd.
RouwcolonneRond zes uur vertrokken de rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar identificatie zal plaatsvinden.
Delen van de snelwegen A2 en A27 werden tijdelijk afgesloten als de stoet langskomt. De andere rijbaan bleef open, maar daar gold een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur.
Viaducten weer volNet als woensdag en donderdag verzamelden zich veel belangstellenden op de viaducten boven de A2. Rijkswaterstaat vroeg opnieuw niet op de snelweg te stoppen of langs de snelweg te gaan staan.
De politie waarschuwde geen bloemen naar de stoet te gooien omdat dat gevaarlijk kan zijn voor de begeleidende motorrijders.

Wachten op privacy instellingen...

21 vluchten verlaatRuim drieduizend vakantiegangers moesten hun reis vrijdag even uitstellen of komen later aan vanwege de derde ceremonie op vliegbasis Eindhoven. Het werd een drukke dag op Eindhoven Airport.
In totaal konden negentien vluchten niet volgens planning vertrekken. Het vliegverkeer werd tussen kwart voor vier en zes uur stilgelegd vanwege de aankomst van stoffelijke overschotten.
Vrijdagochtend rond zeven uur kwamen de tientallen rouwwagens al aan bij de vliegbasis. "Dat doet je stilstaan bij al die nabestaanden die bij iedere wagen het gevoel zullen hebben dat daar wellicht het overschot van hun dierbare in komt te liggen", vertelt Omroep Brabant-verslaggever Tonnie Vossen. "Ik vind het ijzingwekkend."

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoeksteam naar rampplekTwee leden van het Nederlandse onderzoeksteam kwamen vrijdag aan op de rampplek. Daar zullen ze onderzoek doen, ondersteund door ongewapende marechaussees. De dagen daarna komen meer onderzoekers op de onheilsplek aan.
In de Kamer is vrijdag voor de tweede keer gepraat over de vliegramp. Ook woensdag en donderdag werden er slachtoffers van de vliegramp in naar Nederland gebracht. Vanuit Charkov vertrekt zaterdag een voorlopig laatste vlucht met 38 lijkkisten naar Nederland. Dat gebeurt met twee vliegtuigen. Met deze vluchten komt het aantal kisten met lichamen en stoffelijke resten dat naar Nederland is vervoerd op 227.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op onze themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.