Sport vrijdag: Bolletjestrui naar Boxmeer en wellicht nieuwe sponsor voor Koen de Kort

25 juli 2014 om 09:37
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor aanvaller Berry Powel en de Tilburgse hockeyderby.
Geschreven door

Bolletjestrui in BoxmeerRafal Majka, zo goed als zeker winnaar van het bergklassement in de Tour, start maandag in het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer. Ook de Duitser John Degenkolb en Bram Tankink zijn aan het deelnemersveld toegevoegd. Daarmee komt het aantal Nederlandse Tourdeelnemers dat in Boxmeer start op 14. Eerder werden onder andere Lars Boom, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk en Koen de Kort al vastgelegd.
Nieuwe sponsor ploeg Koen de Kort?Multinational 3M is in vergaande onderhandelingen met Giant-Shimano om vanaf volgend jaar hoofdsponsor van de Nederlandse wielerploeg van topsprinter Marcel Kittel te worden. Het in zeventig landen opererende Amerikaanse bedrijf laat aan De Telegraaf weten met de formatie in gesprek te zijn. Maar er is nog geen akkoord bereikt. Koen de Kort uit Liempde rijdt ook voor de ploeg.
Aanvaller Powel naar Kozakken BoysBerry Powel voetbalt komend seizoen voor Kozakken Boys in de Topklasse. De 34-jarige spits kwam in het verleden onder meer uit voor FC Den Bosch.
Van Iersel en Stiekema doorBeachvolleybalster Marleen van Iersel uit Goirle is met Madelein Meppelink ongeslagen doorgedrongen tot de knock-outfase van de World Tour in het Amerikaanse Long Beach. Het Nederlandse duo versloeg in de laatste wedstrijd een Chinees duo. Jon Stiekema uit Tilburg is met Christiaan Varenhorst ook zeker van een plek in de volgende ronde.
Geen Tilburgse hockeyderbyEr is komend seizoen geen Tilburgse hockeyderby in de Overgangsklasse voor dames. De bond heeft de teams van Were Di en Tilburg niet in dezelfde competitie ingedeeld.
'Belactie' spelers FC Den BoschVoetballers van FC Den Bosch worden ingezet om supporters te overtuigen hun seizoenkaart te verlengen. Fans die dat nog niet hebben gedaan kunnen deze en volgende week op een persoonlijk telefoontje rekenen. Voorgaande jaren leverde zo'n belrondje ongeveer honderd extra kaarthouders op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.