Voor 1,2 miljoen fraude met waterpijptabak in Breda, drie aanhoudingen - Omroep Brabant

Voor 1,2 miljoen fraude met waterpijptabak in Breda, drie aanhoudingen

25 juli 2014 om 09:48
nl
In een loods in Breda heeft de politie maandag een grote lading waterpijptabak in beslag genomen. Er werd voor meer dan 10.800 kilo aan tabak gevonden. Drie mensen werden eerder op de dag aangehouden door de FIOD, nadat de politie bij een controle ruim 600 kilo waterpijptabak ontdekte in een bestelbus. Na ondervraging kwam de loods bij de politie in het vizier, laat een woordvoerder weten.
Geschreven door

Het gaat om een 40-jarige Rotterdammer, een 35-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Istanbul. Het drietal wordt verdacht van accijnsfraude met waterpijptabak. Zij zitten voorlopig vast, bepaalde de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam.
Miljoen aan belastingAlle waterpijptabak is in samenwerking met de Douane in beslag genomen. De verdachten wilden de tabak illegaal op de markt brengen. Zij zouden daardoor 1,2 miljoen euro aan omzetbelasting en accijnzen niet hoeven te betalen.
De FIOD treedt namens de Belastingdienst hard op tegen ontduiking van accijnzen en omzetbelasting. De opsporingsdienst is in samenwerking met het Functioneel Parket een onderzoek begonnen naar de verdachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.