Kermiswethouder waarschuwt Roy Donders: ‘Boete als muziek Donders Paleis niet zachter gaat' - Omroep Brabant

Kermiswethouder waarschuwt Roy Donders: ‘Boete als muziek Donders Paleis niet zachter gaat'

25 juli 2014 om 11:17 • Aangepast 21 november 2020 om 23:17
nl
Televisiestylist Roy Donders moet oppassen. Het Donders Paleis op de Tilburgse kermis wordt extra in de gaten gehouden door de gemeente vanwege aanhoudende geluidsoverlast, laat kermiswethouder Erik de Ridder weten. Bij nog een overtreding loopt de paillettenkoning tegen een boete van 5000 euro aan.
Profielfoto van
Geschreven door

"Of je nu Roy Donders heet of een kermisexploitant bent, iedereen hoort zich aan de regels te houden", laat de wethouder weten na de forse kritieken van omwonenden, die duidelijk last hebben van de drukke feesttent aan de Heuvelring.
'Niet over zeuren'Het Donders Paleis is één van de trekpleisters op de Tilburgse Kermis die voortdurend veel volk trekt. Volgens omwonenden staat de muziek 's avonds véél te hard. "In zijn enthousiasme produceert Roy te veel geluid", constateert De Ridder die een aantal keer langs de feesttent is gelopen. "Hij staat nu bij de gemeente op scherp."
De stylist wuift zelf alle kritieken weg. "Als je in de binnenstad van Tilburg gaat wonen, dan weet je dat er met de kermis veel herrie is. Daar moet je niet over zeuren", liet hij donderdag laconiek weten. Dat vindt De Ridder geen vrijbrief om de muziek dan maar extra hard te zetten. "De volgende keer als er weer klachten binnenkomen kan hij een boete verwachten."

Wachten op privacy instellingen...

'Op tijd ingrijpen'De ultieme consequentie zou volgens De Ridder zijn dat de tent na blijvende overlast dicht moet. "Als hij zich niets van ons aantrekt, zullen we ingrijpen. Als er niet wordt geluisterd moeten we op tijd ingrijpen", vertelt de wethouder. De zaak geniet naar eigen zeggen zijn 'volledige aandacht'.
Door de geluidsoverlast kijken veel omwonenden uit naar het einde van de kermis. "Ik woon hier al vijftien jaar en ik kijk altijd uit naar de kermis. Alleen dit jaar kijk ik ook echt uit naar het einde", vertelde Kees van Oosterwijk geïrriteerd. Het Paleis van Roy Donders is een tent die aan een kroeg vastzit. Deze tent staat maar één meter van een paar balkons af.

'Mij zie je niet terug'Volgens de bewoners had er nooit een vergunning voor de tent verleend mogen worden. Zij hopen dat er volgend jaar niet weer zo'n disco' bij hen voor de deur staat. Donders zelf zullen ze in ieder geval niet meer aantreffen. "Mij zie je volgend jaar hier niet meer terug. Het is zo veel geregel. Ik laat het volgend jaar weer lekker over aan de horecaondernemers."
Je leest alles over de grootste kermis van de Benelux op omroepbrabant.nl/tilburgsekermis

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.