Bredase neven die voor Hersenstichting naar Portugal lopen hebben het fysiek zwaar: ‘We zetten door'

25 juli 2014 om 12:04
nl
Ze hebben last van schouders, blaren op hun blaren en flinke spierpijn. De Bredase neven Tim en Freek Haverman zijn al enkele weken bezig met 'de tocht van hun leven'. In vierenhalve maand willen ze 2750 kilometer te voet afleggen om geld op te halen voor de Hersenstichting. "We hebben onderweg al zoveel absurde dingen meegemaakt", laat Tim (29) vrijdag vanuit Frankrijk weten.
Geschreven door

De neven, ook elkaars beste vrienden, hebben allebei een moeder met een hersenziekte. Met de lange wandeltocht willen ze geld ophalen voor de Hersenstichting én STOPhersentumoren. Het tweetal heeft inmiddels zo'n achtduizend euro opgehaald.
"Het gaat de goede kant op", vertelt Tim tevreden. "We krijgen veel steun vanuit Nederland, maar ook in de landen die we doorkruisen. Iedereen reageert enthousiast op onze missie en wil ons helpen waar mogelijk. Dat geeft ons echt zoveel energie, dat kun je je niet voorstellen."[YouTube:body:http://youtu.be/6-xtJ_thnGE]
Dronken vrouwOnderweg maken de neven de gekste dingen mee, vertelt Tim. "Zo waren we in België getuige van een ongeluk. Een dronken vrouw reed tot tweemaal toe met haar auto tegen een boom aan. Dat zie je natuurlijk ook niet iedere dag."
Dagelijks leggen de boezemvrienden zo'n 25 kilometer af. Via Breda, Antwerpen, Brussel en Charleroi zijn ze nu net de grens van Frankrijk overgestoken. De volgende stop? "Geen idee", lacht Tim. "We bekijken onze route van dag tot dag. Volgens mij is het bij een reis als deze verstandig om niet te ver vooruit te kijken."[YouTube:body:http://youtu.be/88avmt90vPE]
Moeders zijn apetrotsMet hun moeders in hun achterhoofd vergeten ze de pijn en zetten ze door. De moeder van Freek heeft een hersentumor en is ernstig ziek. "Freek heeft dagelijks contact met haar om te vragen hoe het gaat. Zij en mijn moeder zijn apetrots op ons dat we deze reis aan het maken zijn."
Het doel is om uiteindelijk 35.000 euro bij elkaar te krijgen. De wandeltocht eindigt in Cabo da Roca in Portugal en volgt grotendeels de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. "En wat daarvoor allemaal komt zien we wel. Het wordt hoe dan ook onvergetelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.