'Thebe speelt vals spel door thuishulpen minder salaris te geven', gratis hulp Advocatencollectief

25 juli 2014 om 13:20
nl
De directie van Thebe heeft thuishulpen van de zorgorganisatie onder valse voorwendselen laten tekenen voor minder salaris. Dat stelt advocaat Jean-Louis van Os, die namens het Advocatencollectief stelling neemt tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van de thuiszorgverlener in Midden- en West-Brabant.
Geschreven door

De advocaat is totaal niet te spreken over de manier waarop Thebe met haar personeel omgaat. "Het is oneerlijk om mensen die afhankelijk zijn van zo'n laag inkomen te chanteren met een zogenaamde bonus", laat Van Os kritisch weten.
Drie weken geleden raakte bekend dat thuishulpen of worden ontslagen of gedwongen salaris moeten inleveren. In samenwerking met het actiecomité van SP Tilburg zet het Advocatencollectief zich in voor de gedupeerde werknemers. "Wij vinden dat de thuishulpen recht hebben op het objectieve en eerlijke juridische verhaal", schrijft de SP.[Tweet:body:https://twitter.com/AlexandraB66/status/491645964579790848]
'Niet aan regels gehouden'Beide partijen komen daarom met een bijeenkomst voor de thuishulpen van Thebe om informatie te geven over de rechtspositie van de medewerkers. Volgens de SP spelen er nog veel vragen en onzekerheden bij de thuishulpen rondom hun rechten en plichten.
Thebe heeft zich volgens Van Os niet aan de cao en de regels gehouden rondom de ontslagprocedures en zou daarmee 'vals spel' spelen. Het Advocatencollectief wil de Thebe-medewerkers kosteloos ondersteunen.[YouTube:body:http://youtu.be/r2n5FC0i7JI]
Minder vraagDoor bezuinigingen in de thuiszorg zou minder vraag zijn naar een thuishulp, verklaart Thebe de maatregel. De medewerkers gaan per 1 januari 2015 in feite hetzelfde werk doen, maar dan 'onder een andere functie', legt Thebe uit. De thuiszorgverlener is actief in 22 gemeenten in Midden- en West-Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.