Zoektocht naar familie op vakantiefoto's in Rucphen gevonden camera succesvol

25 juli 2014 om 14:57 • Aangepast 24 april 2020 om 15:36
nl
Zijn oproep op Facebook werd in korte tijd ruim zevenhonderd keer gedeeld. Cees Mensen hoopte dat zijn zoektocht zou slagen. Deze week vond zijn vrouw Femke op een fietspad bij Rucphen een gloednieuwe camera met daarop zeker honderd unieke vakantiefoto's. Vrijdag werd de eigenaar opgespoord, met de hulp van sociale media.
Geschreven door

Het toestel is van een gezin. "Deze foto's zullen vast een emotionele waarde hebben. Ik hoop dat de eigenaar zich snel bij ons meldt", liet Mensen enkele dagen geleden weten.
Zijn vrouw Femke liep deze week nietsvermoedend met haar honden toen ze iets zag liggen. "Het was een Olympus-camera, in goede staat en ook vrij nieuw", vertelt Cees. "Samen gingen we enkele foto's bekijken zodat we iets herkenbaars konden vinden. We hebben ze niet allemaal uitvoerig bekeken, want dat gaat ons natuurlijk niet aan."
Enkele foto's die op de camera staan, zijn volgens Cees genomen bij Duinrell in Wassenaar, de Rucphense Heide, Bosbad Hoeven, De Posthoorn in Rucphen en een voor hem onbekende camping. "Ook zagen we een foto met daarop in het zand enkele namen geschreven, namelijk die van Janine, Marijke, Xander en Nils."
'Er alles aan doen'Het echtpaar heeft de gevonden camera aangemeld bij een website voor verloren spullen, die in samenwerking met de politie in de lucht wordt gehouden. "Ik ben zelf ontwerper en heb zelf genoeg apparatuur. Die camera heb ik dus niet nodig. We zullen er alles aan doen dat deze mensen straks weer door hun foto's kunnen bladeren."
Vrijdagavond heeft Cees Mensen op Facebook laten weten dat de eigenaar van het fototoestel is gevonden. Mede door de aandacht op sociale media en Omroep Brabant lukte het Mensen om de eigenaar op te sporen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.