Paranormale krachten ontmaskerde Robbert van den Broeke in docu ‘bewezen’: 'Eindelijk het bewijs'

25 juli 2014 om 18:35 • Aangepast 24 april 2020 om 15:37
nl
De paranormale krachten van Robbert van den Broeke uit Bosschenhoofd zijn altijd punt van discussie geweest. Sinds zijn 'ontmaskering' in 2006 heeft het Brabantse medium behoorlijke imagoschade opgelopen. Dit jaar wil hij terugslaan en zijn buitenaardse talenten aantonen. In de Amerikaanse documentaire worden zijn paranormale krachten volgens hem 'eindelijk bewezen'.
Geschreven door

Regisseur van Calling Earth is Dan Drasin, een Amerikaanse filmmaker die al jaren documentaires over het paranormale leven maakt. Samen met een filmploeg onderzocht hij de krachten van Van den Broeke om eventuele trucs uit te sluiten.
"Er is eindelijk bewezen dat ik echt ben", laat het medium aan Omroep Brabant weten. Volgens hem gebruikte Drasin strenge wetenschappelijke condities waarbij trucs uitgesloten werden. In de documentaire kunnen kijkers zien hoe er geesten en bekende overleden figuren op zijn foto's opduiken.[YouTube:body:http://youtu.be/cDJVwPev33c]
'Nederland heeft hierop gewacht'Behalve de geest sloegen er ook bestandnummers over en veranderde meerdere malen de achtergrond. Het is volgens Van den Broeke voor het eerst sinds zijn ontmaskering (door onder meer De Telegraaf) dat zijn echtheid wordt aangetoond. "Nederland heeft gewacht op het moment dat ik me echt sterk kon bewijzen."
De Amerikaanse filmmaker was volgens Van den Broeke eerst kritisch, maar raakte 'volledig overtuigd' toen de Brabander eenmaal in actie kwam. Onder toeziend oog van twee cameralenzen ging het medium met de fotocamera aan de slag. Ook werd voor de zekerheid de geheugenkaart gewist voordat er foto's werden genomen.[YouTube:body:http://youtu.be/KThvupBlibA]
BoodschapVan den Broeke, die eerder een spiritueel lijntje zou hebben met met Joran van der Sloot, is blij met de uitkomst van Calling Earth. "Het belangrijke is dat de boodschap en het bewustzijn achter deze fenomenen duidelijk worden", vertelt hij. "Een deel van de mensheid heeft deze bewijzen echter nog nodig."
Op de website van de bekritiseerde Brabander reageren zijn fans opgelucht. 'Hoeveel bewijs moet er nog komen voordat we gaan geloven dat er meer is tussen hemel en aarde', schrijft iemand. Een ander vult aan: 'Ik ben blij en dankbaar dat er mensen zijn die u steunen'.
Contact met overleden vrouwDe documentaire Calling Earth gaat over 'instrumentele transcommunicatie'. De film is speciaal bedoeld voor mensen die graag in contact zouden willen komen met overleden geliefden. Filmmaker Drasin heeft na de dood van zijn partner Jane in 2007 een aantal keer contact met haar gehad, beweert hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.