Vechtpartij Karrenstraat Den Bosch: 24 maanden cel voor poging tot doodslag

25 juli 2014 om 18:29
nl
Een 25-jarige man uit Tiel, die in het uitgaansgebied van Den Bosch een man hard tegen zijn hoofd trapte, moet twee jaar de gevangenis in. Een 27-jarige man uit Den Bosch moet vanwege de mishandeling 45 dagen de cel in.
Geschreven door

In december 2012 kreeg de Bosschenaar in de Karrenstraat ruzie met het slachtoffer. Hij sloeg het slachtoffer tegen de grond, ging er vervolgens bovenop zitten en sloeg hem hard met zijn vuisten in het gezicht.
'Kopschopper'De man uit Tiel bemoeide zich vervolgens met de vechtpartij. Hij trapte twee keer hard tegen het hoofd van het slachtoffer. De twee veroordeelde vechtersbazen kenden elkaar niet.  
Volgens de rechter was het slachtoffer toen al verzwakt door de eerdere klappen. De 'kopschopper' uit Tiel kon dus verwachten dat hij aan de trappen zou overlijden. Hij werd daarom veroordeeld voor poging tot doodslag.
Hogere straf dan geëistDe 25-jarige man uit Den Bosch die de vechtpartij begon, kreeg een hogere straf dan eerder door justitie was geëist. Hij kreeg 45 dagen cel, waarvan een maand voorwaardelijk, en 120 uur taakstraf opgelegd.
De verwondingen van het slachtoffer vielen uiteindelijk mee. Inmiddels is de man geheel hersteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.