Video

FC Oss gaat voor een plek in de middenmoot

26 juli 2014 om 00:33
nl
Voor de meeste clubs in het betaald voetbal is de voorbereiding de mooiste tijd van het jaar: iedereen is positief over wat komen gaat. Ook FC Oss kijkt vol vertrouwen uit naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler League. "Een plek in de middenmoot is een reëel streven", zegt algemeen directeur Mischa Rook, wiens club afgelopen jaar als één-na-laatste eindigde.
Geschreven door

Supporters van FC Oss hebben geen makkelijk jaar achter de rug. Liever wordt het afgelopen seizoen daarom uit het collectieve geheugen verbannen.
VerwachtingenTegelijkertijd is het begrijpelijk dat de verwachtingen bij de aanhang momenteel bescheiden zijn. "Verwachtingspatroon is iets dat onderschat wordt in voetballand. De negentiende plek was een teleurstelling en we hebben gezocht naar de oorzaken. De balans in het elftal was niet goed, er was een trainerswissel en de maanden voor de winterstop wonnen we tien duels op rij niet. Toen hebben we veel credits verloren. Het seizoen daarna kan het bijna alleen maar meevallen", aldus Rook, die per 1 september als commercieel manager bij Willem II aan de slag gaat.
Hoewel ook dit jaar veel nieuwelingen in Oss neerstreken, is de kern van de selectie intact gebleven. "Dat jongens hun tweede of zelfs derde seizoen bij ons ingaan is iets waar we nu ons voordeel mee kunnen doen. Al heb je nooit een garantie. Daarnaast bevalt de nieuwe trainer Wil Boesen heel goed. Wil is erg fanatiek en weet hoe het er in de Jupiler League aan toegaat."
ConcurrentieOok na het oefenduel met topklasser Excelsior Maassluis (4-0) was het lastig inschatten hoe FC Oss zich verstaat met de concurrentie in de Jupiler League. De stad Oss hunkert echter naar succes. Waarschijnlijk loopt dan het zo vaak te lege stadion weer vol.
"Publiek trekken is al jaren moeilijk. Maar als mensen in de stad over sport praten, gaat het over voetbal. Veel clubs klagen over publieke belangstelling. Dan moet je dus als club nadenken hoe daar iets aan te doen. De talentencampus die hier komt gaat hopelijk bijdragen aan meer toeschouwers. En door ook sportieve resultaten te behalen kan FC Oss het verschil gaan maken met vergelijkbare clubs."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.