Video

Erg druk bij herdenking slachtoffers vlucht MH17 in Sint-Gertrudiskerk Bergen op Zoom

26 juli 2014 om 13:07 • Aangepast 21 november 2020 om 23:16
nl
In de Sint-Gertrudiskerk op de Grote Markt in Bergen op Zoom is zaterdagochtend een herdenkingsbijeenkomst gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne. De herdenking begon om halfelf.
Profielfoto van
Geschreven door

Het was erg druk in de kerk, vertelt verslaggever Marrie Meeuwsen. "De vijfhonderd stoelen waren een kwartier voor de dienst al bijna allemaal bezet." In totaal woonden bijna 950 mensen de dienst bij.
Minuut stilteDe dienst begon met een toespraak van de burgemeester. Vervolgens werd een minuut stilte gehouden en daarna vertelden naasten persoonlijke verhalen over de slachtoffers.
Het initiatief voor de bijeenkomst kwam van de gemeente Bergen op Zoom en de Raad van Kerken. De bijeenkomst was bedoeld om de nabestaanden te steunen en alle betrokkenen de gelegenheid te bieden steun te betuigen en steun bij elkaar te zoeken.

Wachten op privacy instellingen...

'Of ze de ramp voelden aankomen'Burgemeester Frank Petter vertelde dat hij langs is geweest bij de nabestaanden. Daar ontdekte hij dat sommige van de slachtoffers misschien wel voelden wat eraan zat te komen. Zo zei Esther de Waal tegen haar ouders: "Pap, Mam, jullie moeten wel weten waar mijn belangrijke documenten liggen. Stel dat me wat overkomt.
Bij de vliegramp kwamen vorige week donderdag 298 mensen om het leven. Vijftig slachtoffers kwamen uit Brabant. Uit de gemeente Bergen op Zoom kwamen Esther de Waal, Erik Vleesenbeek en zijn uit Ridderkerk afkomstige vriendin Lieke Gianotten. Ook aan boord was Jane Adi Soetjipto. Zij bracht elk jaar drie maanden door bij familie in Bergen op Zoom.

Wachten op privacy instellingen...

Drie condoleanceregistersIn de Sint-Gertrudiskerk kunnen mensen het hele weekend condoleances achterlaten. Er zijn drie condoleanceregisters, omdat er zoveel mensen zijn die willen tekenen.
Aan het eind van de herdenkingsbijeenkomst konden er bloemen worden gelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.