Video

NAC-keeper Ten Rouwelaar luidt noodklok: "Ik maak me zorgen, er moeten spelers bij"

26 juli 2014 om 21:40
nl
NAC heeft zaterdagmiddag in Made het oefenduel tegen FC Volendam met 2-0 gewonnen. Op het terrein van Madese Boys bepaalden Adnane Tighadouini en Kingsley Boateng voor rust al de eindstand. Na afloop sprak aanvoerder Jelle ten Rouwelaar zich stevig uit over de selectie. Hij wil er spelers bij. "Ik vind dat de club wel wat sneller mag handelen."
Geschreven door

Jelle ten Rouwelaar maakt zich zorgen. Hoewel de aanvoerder van NAC tevreden is met de spelers die gehaald zijn, luidt hij de noodklok. Er moeten spelers, anders komt NAC 'in de problemen'. "Ik vind dat er nog wat bij moet komen", zo zegt hij. "En daar mag niet te licht over worden gedacht. Ik vind dat de club wel wat sneller mag handelen met het aantrekken van één of twee spelers."
'We hebben ervaring nodig'Het probleem van NAC is het budget voor het aantrekken van spelers. Dat is dit jaar noodgedwongen met twee ton verlaagd. Graeme Rutjes gaf al eerder aan bij Omroep Brabant dat het potje bijna op is. "Dat zal ook wel, maar ik vind toch dat er wel wat bij moet komen. En als hij reëel is zal hij er ook zo over denken. Ze zullen creatief moeten zijn en naar andere oplossingen moeten zoeken. En gelukkig is dat niet aan mij."  
"Deze selectie is niet klaar voor de competitie omdat ie te smal is. Wat wij hebben, vind ik wel talentvol en daar zit zeker rek in. Alleen heb je wel wat ervaring nodig in je elftal."
'Geen zorgen'NAC-trainer Nebojsa Gudelj beaamt dat er spelers bij moeten. "Wij missen een diepe spits en en ik heb er ook graag nog een verdediger bij", aldus de coach. "Wij praten er elke dag over. Kijken wat we kunnen doen, maar we moeten realistisch zijn. We hebben minder budget dan vorig seizoen, we moeten dus de goede beslissingen nemen. Als we er nog twee of drie spelers bij krijgen, dan maak ik me geen zorgen. We hebben nog tot 1 september."    
Perica is niet de juiste spitsNAC zit in een lastig parket. De club, die onder curatele staat van de KNVB, wil en kan niet meer uitgeven. Winkelen met een lege portemonnee is lastig. De Bredase club hoopt nog steeds op Stipe Perica. NAC wil hem nog een seizoen (kosteloos) huren van Chelsea.
Ten Rouwelaar zet daar vraagtekens bij: "Als ik eerlijk ben denk ik niet dat we op dit moment iets aan Stipe zullen hebben. Met alle respect voor hem. Het is een uitstekende jongen met een geweldige mentaliteit. Maar qua ervaring en leeftijd moeten we op zoek gaan naar een iets andere spits. Maar ook dat is niet aan mij", aldus de keeper van NAC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.