Duizenden mensen langs A2 en A27 voor voorlopig laatste rouwstoet MH17, lijkt drukste dag

26 juli 2014 om 23:06 • Aangepast 21 november 2020 om 23:15
nl
Langs de weg naar de kazerne in Hilversum stonden duizenden mensen te kijken naar de voorlopig laatste rouwstoet van de omgekomen passagiers van vlucht MH17. Het lijkt de drukste dag tot nu toe, meldt Rijkswaterstaat. Iets voor halfacht kwam de colonne van rouwauto's, die vertrok vanuit Vliegbasis Eindhoven, aan bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.
Profielfoto van
Geschreven door

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat halen zondag alle knuffels langs de route van de colonne op en brengen ze naar de kazerne in Hilversum. Dat laat de overheidsdienst zaterdag weten. "Zoveel mensen hebben bloemen en knuffels gegooid, daar moesten we wat mee'', meldt een woordvoerder. "We willen ze naar de kazerne brengen waar de lichamen worden geïdentificeerd.''
De knuffels zijn de afgelopen dagen, nadat ze door omstanders gegooid waren naar de colonne, door Rijkswaterstaat in de berm gelegd op de snelwegen A2 en A27, om ervoor te zorgen dat zich geen gevaarlijke situaties zouden voordoen. "Met de bloemen hebben we dat ook gedaan, maar die laten we liggen. De boeketten zijn vaak al verlept of uit elkaar gevallen toen ze gegooid werden'', aldus de woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

Voorlopig laatste transportLangs de snelwegen stonden zaterdagavond veel meer mensen dan vrijdag en donderdag. Delen van de A2 en de A27 werden weer afgesloten. Het verkeer dat de andere kant op reed, mocht maximaal zeventig kilometer per uur.
Het is voorlopig het laatste transport van lichamen van slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. De rouwwagens vervoerden 38 kisten. In totaal zijn nu 227 kisten overgebracht naar de Hilversumse kazerne. Daar worden de lichamen geïdentificeerd.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Terugblik: een week na de ramp met vlucht MH17
Slachtoffer geïdentificeerdBij de crash kwamen 298 mensen om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Het eerste slachtoffer van de vliegramp is inmiddels geïdentificeerd.
Het gaat om een persoon met de Nederlandse nationaliteit, liet het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag weten. Op de plaats van de ramp liggen nog menselijke resten. Wanneer die naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.