Verloren fotocamera Rucphen terecht, familie dolblij: ‘Je springt een gat in de lucht, geweldig’

27 juli 2014 om 00:13 • Aangepast 24 april 2020 om 15:39
nl
Marijke de Bruin (43) uit Zoetermeer baalde als een stekker. Geheel per ongeluk liet ze een peperdure fotocamera met daarop honderd unieke foto's liggen. Dat gebeurde terwijl ze op vakantie met haar kinderen in Rucphen naar schatten zocht. 'Eerlijke vinder' Cees Mensen uit Rucphen aarzelde niet en zette een uitgebreide zoekactie op touw.
Geschreven door

"Het bericht op Facebook werd massaal gedeeld. Ik werd zelfs gebeld door mensen die niet eens Facebook hadden en de zoektocht via via hadden vernomen", vertelt De Bruin.
Deze week vond de vrouw van Cees Mensen op een fietspad bij Rucphen een gloednieuwe camera. Vrijdagavond werd eigenaar Marijke opgespoord, met de hulp van sociale media. "Ik baalde echt toen we er 's avonds achter kwamen dat we de camera hadden laten liggen", vertelt Marijke. "De volgende ochtend gingen we terug naar de plek, maar helaas lag hij er niet meer."
'Eerlijke man'Marijke had zich er stiekem al bij neergelegd dat de camera niet meer terug zou komen. Totdat er opeens iemand op camping Bosbad Hoeven op bezoek kwam en vertelde dat hij een bericht op Facebook had gezien. "Onze camera zou door een eerlijke man zijn gevonden", blikt de eigenaar terug. "Dan spring je natuurlijk een gat in de lucht. Geweldig dat er van dat soort mensen zijn. Een heel mooi initiatief."
Op de Facebook-pagina van Omroep Brabant werd het bericht meer dan 1400 keer gedeeld. En via het profiel van Cees werd het artikel zelfs 1800 keer verspreid.  Eén foto in het bijzonder genoot extra aandacht, waarop in het zand vier namen stonden geschreven: Janine, Marijke, Xander en Nils. "De namen van mijn kinderen en die van een vriend. Die foto is toevallig deze vakantie nog gemaakt", lacht Marijke.
VindersloonCees en zijn vrouw Femke werden beloond met een fles wijn en een doos chocolade. "Ik ben blij dat het me zo snel is gelukt haar op te sporen", laat Cees tevreden weten. En wat betreft de vakantie van familie De Bruin? "Die duurt nog een weekje, maar kan nu al niet meer stuk!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.