Michael van Gerwen verslaat Simon Whitlock en staat in finale World Matchplay: 'Vertrouwen is groot'

27 juli 2014 om 00:46
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde staat zondag in de finale van het World Matchplay. De wereldkampioen rekende zaterdag in Blackpool in de halve finale af met Simon Whitlock uit Australië: 17-13.
Geschreven door

Van Gerwen neemt het in de eindstrijd op tegen de Engelse titelverdediger Phil Taylor, al veertien keer winnaar van het prestigieuze toernooi.
De 25-jarige 'Mighty Mike' is na Raymond van Barneveld de tweede Nederlandse darter die in de finale staat van het World Matchplay. 'Barney' moest in 2010 buigen voor Taylor, die sinds 2008 ongenaakbaar is op het lucratieve evenement waar voor de winnaar een cheque van 125.000 euro klaar ligt.
'Nog één partij te gaan'De partij tussen Van Gerwen en Whitlock ging lange tijd gelijk op, maar op het einde sloeg 'Mighty Mike' genadeloos toe. Via vier gewonnen legs op rij pakte de Brabander de winst. "Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben. Maar het werk zit er nog niet op'', zei Van Gerwen. "Ik heb nog één partij te gaan. Het vertrouwen is groot dat ik ook die ga winnen.''
Hij moet dan wel afrekenen met de 'levende legende' Phil Taylor, die Van Gerwen in de WK-finale van 2013 de baas was.
Niet opnieuw toverenWhitlock had in de achtste finale nog Raymond van Barneveld uit het toernooi gegooid (13-8) en maakte vervolgens ook indruk tegen de Engelsman James Wade (16-10). De Australiër, bijgenaamd 'The Wizard', kon tegen Van Gerwen echter niet opnieuw toveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.