Scooterrijder zwaargewond na politieachtervolging Stationsplein in Den Bosch

28 juli 2014 om 12:07
nl
Een 35-jarige Bosschenaar raakte zaterdagnacht om halftwee op het Stationsplein in Den Bosch ernstig gewond toen hij met zijn scooter tegen een politieauto reed. Dat gebeurde na een wilde achtervolging, waarbij hij verschillende stoptekens van de politie negeerde.
Geschreven door

Een motoragent zag de man op de Vughterstraat zonder verlichting rijden. De scooterrijder droeg geen helm en negeerde ook een stopteken van de agent. In plaats daarvan keerde hij om en ging hij er 'in hoge snelheid' vandoor. De politie zette daarop de achtervolging in.
De 35-jarige man weigerde tijdens zijn dollemansrit te stoppen voor de politie. Hij negeerde opnieuw meerdere stoptekens en sneed bovendien de agent af. Ook schopte hij hem twee keer tegen het been, waardoor de agent uit balans raakte. Enkele passerende auto's konden de wegpiraat net ontwijken.
Ernstig gewondNa een nachtelijke achtervolging via onder anderen de Westwal, Van der Does Williboissingel, het Capucijnenlaantje, Julianaplein en de Oranje Nassaulaan kwam de man uiteindelijk uit op het Stationsplein.
Daar botste hij tegen een stilstaande politieauto aan, waardoor hij viel. Hij liep daarbij ernstige hoofdwonden en een gebroken middenhandsbeentje op. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden.
Volgens de politie was de scooter van de man onverzekerd en was de Bosschenaar bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De motoragent deed aangifte vanwege het schoppen.
De politie zoekt getuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.