Rijkswaterstaat brengt knuffels langs weg rouwstoet MH17 naar Hilversum, bloemen blijven liggen

27 juli 2014 om 09:12 • Aangepast 21 november 2020 om 23:16
nl
Weginspecteurs van Rijkswaterstaat halen zondag alle knuffels weg langs de route van de rouwstoet van de omgekomen passagiers van vlucht MH17 in Oekraïne. De knuffels waren eerder uit veiligheidsoverwegingen door Rijkswaterstaat in de berm gelegd bij de snelwegen A2 en A27, nadat omstanders ze hadden gegooid naar de colonne.
Profielfoto van
Geschreven door

De knuffels gaan naar de kazerne in Hilversum, waar momenteel de lichamen van de slachtoffers worden geïdentificeerd. De boeketten, die ook aan de kant van de weg werden gelegd, blijven wel liggen. Die zijn volgens Rijkswaterstaat vaak al verlept of uit elkaar gevallen.

Wachten op privacy instellingen...

Laatste rouwstoetVooralsnog vond zaterdag de laatste rouwstoet plaats van de omgekomen passagiers van vlucht MH17. Die vertrok vanuit Vliegbasis Eindhoven en leidde naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De rouwwagens vervoerden 38 kisten.
In totaal zijn met alle rouwstoeten nu 227 kisten overgebracht naar de Hilversumse kazerne. Duizenden mensen stonden keer op keer langs de weg om respect en medeleven te tonen.
Vijftig Brabanders omgekomenBij de vliegtuigcrash kwamen 298 mensen om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Het eerste slachtoffer van de vliegramp is inmiddels geïdentificeerd en de nabestaanden zijn ingelicht. Het gaat om een persoon met de Nederlandse nationaliteit, liet het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag weten. Het ministerie wil niet zeggen of het om een man of een vrouw gaat.
Op de plaats van de ramp liggen nog menselijke resten. Wanneer die naar Nederland komen, is nog niet bekend.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.